Cégmódosítás – 2015 –től az áfa bevallás

2015 –ben is haladunk tovább a cégmódosítás tudnivalókkal, hiszen rengeteg sok, és új téma van, ami még feldolgozásra vár.

A mai ilyen témánk, az áfa bevallásának a változása ettől az évtől kezdve.

Annak ellenére, hogy nem tartozik szorosan a cégmódosítás témakörébe, a gazdasági társaságok egyik szerves részét képezi az adó fizetés. Azok a gazdasági társaságok, amelyek régebben jöttek létre jól tudják, hogy nekik még választani lehetett abból a tekintetből, hogy milyen gyakran szeretnének adózni.

Igen, a mai alapításokkal szemben akkor még volt választási lehetőség, de erre majd egy picivel később térek ki részletesebben.

Minden újonnan megalakuló társaság kiválaszthatta azt, hogy hogyan szeretne adózni.
Havi lebontásban vagy negyedéves lebontásban.

Ezt tudjuk mindannyian, hogy azt jelenti, hogy a gazdasági társaság amelyiket választja, az a lapján fog adózni vagy minden egyes hónapban vagy pedig három havonta.

A három havi alkalmaknál nyilván nagyobb mértékű lesz az adózás annak arányában. Sokak számára jelentett rendkívül kedvező lehetőséget az, hogy csak negyedévenként kellett adózni, mert így volt idő összeszedni, kitermelni a megfelelő összeget.

Talán ez volt az egyik legnagyobb előnye a havi adózással szemben, mert ott, ha megvolt a kellő bevétel, ha nem, akkor is ki kellett fizetni.

Ezt nem lehetett cégmódosítás során megváltoztatni, mert ezt a társaság könyvelőjével kellett leegyeztetni a kezdetektől fogva.

A következő cégmódosítás bejegyzés is még az áfa bevallás 2015 –ös változásáról fog szólni.

a
A bejegyzés kategóriája: CégmódosÍtás, Cégmódosítás 2015, Cégmódosítás Budapest
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.